Si quieres colaborar en la difusión de estos materiales déjanos tu mail y te enviaremos todos los documentos en formato PDF.

jueves, 9 de septiembre de 2010

Carta oberta

 .
El pròxim 29 de setembre, els treballadors i les treballadores afrontem el repte d'una vaga general contra la reforma laboral del govern que suposa un nou intent de retallar encara més nostres drets ja que abarateix l'acomiadament i permet als empresaris desprendre's dels treballadors i treballadores amb molta més facilitat.
.
Els nostres avis i pares van haver de lluitar molt per millorar les seves condicions de vida i treball. I ho van fer des amb un gran sacrifici i des de la misèria laboral més absoluta, sense tenir drets tan bàsics com a reclamar, sindicar-se, fer vaga o la negociació col·lectiva. D’aquesta dedicació i esforç avui només queda el record. Les generacions posteriors hem heretar tot allò que ells/es van aconseguir però dia a dia  estem deixant que ens ho tornin a treure. Actualment moltes empreses tornen a negar els drets als seus treballadors/es sota amenaces (no renovació de contractes) o per mentides descarades (a falsos autònoms, "aprenents" i becaris, per exemple).
.
Hem de ser conscient de que tots els drets que tenim són fruit de la lluita i no podem baixar la guàrdia perquè correm el risc de perdre’ls. El poder està a les nostres mans. Per molt que ens repetim a nosaltres mateixos que poc es pot fer o que "el fet, fet està" el cert és que no canviarem gens mentre no ho fem amb la nostra forma d'actuar. Per aconseguir que la vaga sigui efectiva hem tenir clars uns conceptes essencials i de canviar una sèrie de pensaments i costums:
.
Coses que NO hem de fer
NO A L'AUTOBOICOT.
  1. Una jornada de vaga no és un dia de festa ni una excedència sense salari. Hi ha coses millors que fer que anar a la platja o quedar-nos a casa.
  2. No podem nedar entre dues aigües. Agafar la baixa, demanar qualsevol permís o l’injustificable acte de fitxar i desaparèixer ens pot fer guanyar un dia de salari però és un engany a tres bandes (als nostres companys, a la nostra empresa i a nosaltres mateixos).
  3. La vaga general ha de ser per a tots. No podem fer treballar cambrers, dependents, caixers, conductors d’autobús, taxistes... Utilitza només serveis mínims del transport per complir amb les coses que s'han de fer. El que hagis de comprar ja el compraràs demà.                  
Coses que SÍ que hem de fer
FER VISIBLE LA VAGA.
  1. La vaga no és un dia festiu. Tenim feina per fer. Hem de recuperar la pràctica d'assistir, durant la nostra jornada laboral, a les portes del nostre centre de treball. Aprofitem per compartir les nostres opinions amb els companys del dia a dia. Això ens farà més forts.
  2. Assistir a les manifestacions convocades. Inexcusable. No podem deixar que la mandra entorpeixi la nostra tasca. 
  3. Sumar suports. Els companys que no s'afegeixen a la mobilització han de ser informats de què pretenem i què significa la inacció per als nostres drets. Un dret no és tal perquè algú l'atorga. Un dret, per definició, es conquereix, s'exerceix i es defensa activament.
    .La vaga és cosa teva, meva i de tots nosaltres. L'èxit de la convocatòria depèn de la voluntat que posem que posem en fer bé les coses.

    No hay comentarios:

    Publicar un comentario